Wszystko można ugotować na gorącym grillu, w tym desery! Ciesz się zdrową przekąską, grillując świeże owoce i zamieniając je w pyszne i pyszne słodkości. Każdy pokocha jeden z tych przepisów na grillowane owoce, które są idealne na każdą okazję!

Grillowane ukąszenia kiwi z kremowym puszystym kokosem

Czego potrzebujesz:

  • 6 owoców kiwi, o połowę dłuższe

  • 1 puszka kremu kokosowego, schłodzona przez noc

  • 2 łyżki cukru pudru

Aby przygotować krem, wyjmij krem ​​kokosowy z lodówki i odwróć puszkę. Odrzuć płyn. Umieść śmietanę razem z cukrem pudrem w misce i ubij w puch. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania. Podgrzej plastry kiwi na rozgrzanym grillu na średnim ogniu przez kilka minut, aż dno zacznie się karmelizować. Podawaj kroplę płatków kokosowych na grillowanym kiwi.

Grill bananowy w stylu split

Czego potrzebujesz:

  • 4 banany, o połowę dłuższe (ze skórą)

  • 2 posiekane kubki z masłem orzechowym

  • 2 szklanki kremowego mrożonego deseru z nerkowca

  • 1/2 szklanki chipsów czekoladowych

  • 1/3 szklanki mleka bez mleka

  • 1/4 szklanki chrupiącego masła orzechowego

  • 1 łyżeczka syropu klonowego

Rozgrzać chipsy czekoladowe i mleko razem w rondlu, ciągle mieszając, aż czekolada się stopi i mikstura będzie gładka. Dodaj masło orzechowe i syrop klonowy i mieszaj, aż wszystkie składniki będą dobrze wymieszane. Zdejmij piec. Podgrzej pokrojone banany na rozgrzanym grillu, aż będą dobre ślady grilla. Obróć się raz i kontynuuj grillowanie, aż banany zmiękną. Po zakończeniu usuń skórki i umieść 2 banany na każdej miseczce. Włóż 2 łyżki miarowe mrożonego deseru z nerkowca do każdej miski, zalej ciepłą mleczną czekoladą i przykryj posiekanymi kubkami z masłem orzechowym.

Grillowane brzoskwinie z miętą cynamonową

Czego potrzebujesz:

  • 6 brzoskwiń, o połowę i nasionach

  • 12 goździków

  • 1 szklanka śmietany

  • 1 szklanka cukru pudru, podzielona

  • 2 łyżki masła, stopione

  • 1 łyżka świeżo posiekanej mięty

  • 1 łyżka cynamonu

  • 1 łyżka miodu

  • 1 łyżeczka brązowego cukru

Wrzuć 1 ząbek do każdej brzoskwiniowej połowy i posyp miętą i cynamonem. Połącz masło, miód i brązowy cukier w małej misce, a następnie posmaruj każdą brzoskwinię mieszanką. Podgrzewaj brzoskwinie na rozgrzanym grillu na średnim lub wysokim ogniu przez 4 do 6 minut. W międzyczasie ubij śmietankę 1/2 szklanki sproszkowanego cukru. Kiedy brzoskwinie będą gotowe, połóż je na talerzu do serwowania. Każdą brzoskwinię posyp pół łyżką kremu cukrowego, a następnie pozostałym cukrem pudrem.

Czy masz już wodę w ustach? Nie zawiodą Cię te tak pyszne przepisy z grillowanymi owocami!